text.skipToContent text.skipToNavigation
08-06-2020

Sikrer du lasten i din varebil? Her er de bedste tips til effektiv lastsikring

Nethandlen boomer, og der bliver sendt pakker som aldrig før. Det kan både give nye muligheder og udfordringer for personalet i distributionsbranchen, som skal transportere pakkerne effektivt og sikkert. Derfor er tilstrækkelig lastsikring og tilpasningsdygtig bilindretning nødvendig. Få Sortimos tre gode råd til lastsikring i varebilen her. 

I dag kan du finde de fleste ting online. Mad, tøj, husholdningsprodukter og endda byggematerialer kan bestilles hjem med bare et par klik, hvilket især har været brugbart i den seneste tid, hvor mange stadig holder sig fra de fysiske butikker. Det har resulteret i et reelt leveringsboom i Danmark, hvor man hos Postnord har oplevet en stigning i leveringer på op mod 40 procent pr. dag. Enkelte dage har Postnord endda sendt dobbelt så mange pakker afsted som normalt*. 
 
Som resultat heraf ser vi flere og flere varebiler på vejene, som leverer varer til virksomheder og enkeltpersoner over hele landet. Derfor er det ekstra vigtigt at holde transporten og lasten så sikker som muligt, og det er et emne, som Sortimo, Europas førende leverandør af indretningsløsninger til varebilen, har stor viden om. Her deler de tre gode råd til lastsikring i varebilen. 

1. Placer din last korrekt
Regel nummer et, når du skal laste varebilen, er, at lasten ikke må påvirke kørestabiliteten. En ændring i lastens tyngdepunkt påvirker køretøjets køreegenskaber, og det er derfor yderst vigtigt, at du lægger din tungere last lavt i bilen og placerer lastens tyngdepunkt så tæt på bilens centrum som muligt. 
Det er samtidig en fordel set fra et ergonomisk perspektiv, da du på denne måde undgår tunge løft.
 
2. Fejlfri sikkerhed med fejlfrit sikkerhedssystem
Når du investerer i systemer til lastsikring, er det vigtigt, at de er egnet til godstransport. Surringsfunktionerne skal være i stand til at modstå tilstrækkelig belastning og samtidig være let justerbare for at sikre lasten. Derfor kan det blandt andet være en god idé at investere i et gulv, der kan hjælpe med at skabe de optimale betingelser for ordentlig lastsikring. Det kan for eksempel gøres med integrerede surringspunkter og muligheden for at fastgøre spændestænger. 
 
3. Skræddersyet bilindretning
For kurerfirmaer kan arbejdsdagen være fuld af uforudsete forhindringer. Det er ikke altid, du kender pakkens størrelse på forhånd, og måske er pakken ikke som forventet. Derfor er det vigtigt at optimere lastrummet for at gøre varebilen så sikker og effektiv som muligt. Det kan du gøre ved at investere i bilindretning med fleksible løsninger, der kan skræddersys til din arbejdsdag – uden at gå på kompromis med sikkerheden.  
 
 
Løsninger med sikkerhed i fokus
 
Sortimo har blandt andet udviklet gulvet SoboPro som en grundlæggende del af deres lastsikringskoncept. Denne 9 mm stærke bundplade er udstyret med et stort antal integrerede surringspunkter med en belastningskapacitet på op til 200 daN. I kombination med surrestropper skaber det mere fleksible muligheder for at øge lastsikkerheden i køretøjet.
 
Foruden et stabilt og sikkert gulv er tilpasningsdygtig indretning nøglen til sikker last. Et eksempel på dette er Sortimos hyldesystem FR5 med skridsikre hylder, der let kan foldes ind og ud, når der er behov for mere eller mindre lastrum. Ved at indstille hældningsvinklen på hylderne kan lasten ikke forskyde sig, hvilket sikrer transporten. 
 
 
 
 
 
For yderligere information, kontakt:
Michael Pettersson | Adm. direktør, Sortimo A/S |T +45 4355 2222 | E-mail: mpettersson@sortimo.dk
 
For yderligere billedmateriale og koordinering af interviews, kontakt:
Kaspar Berthelsen | Kommunikationsrådgiver, Perfekta PR 
T +45 60 21 27 65 | E-mail: kaspar@perfektapr.dk
 
Billedtekst til medsendt materiale:
1. Ved at sikre din last korrekt øger du sikkerheden og effektiviteten på vejen. 
2. Gulve med fastsuringspunkter skaber optimale betingelser for god lastsikring.
3. Fleksible løsninger hjælper til at gøre arbejdsdagen både nemmere og mere effektiv.
 
Pressekontakt
Mikael Bondo Meyer

+4543552222
mmeyer@sortimo.dk