Fill out my online form.

Praktiske transportløsninger til stiger: Så nemt er det!

Hvis du har brug for en stige til arbejde på byggepladsen eller til servicearbejde, har du ofte det problem, at den er stor og nogle gange svær at gemme væk – på eller i køretøjet. Find ud af her, hvilke sikre såvel som ergonomiske og praktiske transportløsninger til stiger Sortimo tilbyder.

Hvis du er håndværker eller servicetekniker, kan du have stillet dig selv følgende spørgsmål: Hvordan kan jeg skabe mere plads på eller i min varevogn? Hvordan kan jeg i det mindste udnytte den plads, der er til rådighed i mit køretøj, bedst muligt til sikker opbevaring og transport af stiger dér? Eller: Hvordan kan det gøres så ergonomisk som muligt uden hele tiden at belaste ryggen? Svarene gives hurtigt: Sortimo tilbyder omfattende transportløsninger til stiger – og de passer perfekt.

Topsystem, stigeholder, stigeløft, bageste stigeløft og stige inden i lift

Sortimo’s kernekompetence er at skabe løsninger til optimerede arbejdsgange samt sikker og hurtig stuvning og transport af arbejdsmaterialer. Sortimo har altid de rigtige svar på spørgsmål om de optimale transportløsninger til stiger og deres sikre transport på og i køretøjet: Stigen kan løftes op til 35 kg (kan belastes), når stigen løftes ergonomisk og let op på taget.

Den bageste stige er beregnet til stiger med en vægt på op til 51 kg, og den indvendige stige hjælper med at opbevare stiger med en vægt på op til 18 kg i vognens interiør – i køretøjets loft – på en pladsbesparende måde.

Og: Den passer ind i alle erhvervskøretøjer. For dem, der ønsker at gå pragmatisk til værks, er stigeklemmen en omkostningseffektiv hjælp, der forenkler arbejdsprocessen og muliggør sikker transport af stiger.

Hvilket transportsystem skal til vælge?

Få et hurtigt overblik over de mange muligheder, vi tilbyder dig.

Eksempel på anvendelse Sideløft på stige
Køb nu!
Bageste stige løft
Spørg nu!
Indvendig løft af stige
Køb nu!
Stigens klemme
Køb nu!

Opbevaring i tag


Indvendig opbevaring


Belastning (kg)

op til 51

op til 40

op til 35

op til 18


Stigens længde (m)

op til 4,5

op til 1,8Alle længder,
kun afhængigt af
køretøjets længde


Sidelastning og
tømning mulig?Af- og pålæsning er
mulig via bagsiden?


Detaljer: Tagbagagebæreren TopSystem

Grundlaget for transport på køretøjets tag er tagbagagebæreren TopSystem, som skaber ekstra bagageplads og er konstrueret til omfangsrige og undertiden meget lange genstande eller arbejdsmaterialer – såsom stiger – for at transportere dem sikkert og pladsbesparende. Det integrerede ProSafe lastsikringssystem er praktisk at bruge og hjælper dig med hurtigt at få lasten til at sur og transportere den sikkert.

Løsning 1: Stigens klemme

Du kan fastgøre dine stiger på TopSystem tagbagagebæreren med det billige tilbehør – stigens klemme. Du skal selvfølgelig klatre op ad en anden stige for at bruge klemmen på varevognstaget. Når den først er på taget af varevognen, er den meget nem at bruge og kan placeres overalt på TopSystem. Med kun én hånd kan op til fire lejdere fastgøres og fastgøres på TopSystem med stigens klemme. En lås beskytter også stigerne mod tyveri.

Fordelene:

 • enhåndsbetjening
 • hurtig fastgørelse af stigen
 • universelt anvendelig
 • låsbar

Hvis du ønsker at løfte stiger op på taget lidt mere komfortabelt, tilbyder vi dig individuelle løsninger med vores forskellige løftesystemer til læsning og aflæsning af stiger med støtte.

Løsning 2: Sideløft på stige

Lægger du vægt på rygvenligt og ergonomisk arbejde? Så er stigen sideløft lige noget for dig! Som ekstraudstyr til TopSystem kan du bruge liften, som kan monteres på begge sider, til at læsse stiger på tagbagagebæreren eller aflæsse dem fra den. Ud over den ergonomiske håndtering er dette især praktisk i områder i indre by, da stigerne kan løftes op og ned sidelæns og dermed fra kantstenen, når de parkeres ved vejsiden. Det betyder, at du ikke har problemer med at parkere bag dig, og at du kan læsse og aflæsse sikkert.

Fordelene:

 • er konstrueret til køretøjer op til en højde på to meter
 • vejrbestandigt og ekstremt holdbart takket være materialer af høj kvalitet
 • kan anvendes fleksibelt på grund af sideværts lastning og losning af stigen
 • velegnet til brug i byen Da der ikke er behov for plads bag køretøjet til aflæsning
 • beregnet til alle almindelige 1-, 2- og 3-trin stiger
 • maksimal stigens længde op til 1.5 gange længden af topsystemets tværstangs afstand (1380 til 3000 mm)
  Kan belastes med op til 35 kg
 • gummibelagt i kontaktområdet, så materialet beskyttes

Videoer: Stigen løftes i aktion

Løsning 3: Stige, bageste lift

Arbejde ergonomisk på trods af tungt arbejdsmateriale behøver ikke at være i modstrid med hinanden – den bageste stige viser dette. Det tager stiger på op til 51 kg og støtter dig i at få stigen op på taget fra bagsiden af køretøjet, hvor den kan fastgøres og transporteres korrekt.

Fordelene:

 • Fås i længder på 2500 og 3000 millimeter
 • kan læsses med op til 51 kg
 • behageligt let løft af stigen op på taget takket være trykcylinderen
 • lasten er komfortabelt og ergonomisk sikret, når stigen sænkes

Løsning 4: Stigelift

Transportløsningen til kortere stiger inde i lastrummet: Stigen løftes. Med stigen kan du udnytte den tilgængelige plads bedst muligt inde i din varevogn: Stigen fastgøres og transporteres under køretøjets loft.

Fordelene:

 • Pladsbesparende og praktisk installation under køretøjets loft i “køretøjets tag”
 • designet til dobbelte stiger af aluminium på op til 1.8 meter og med en vægt på op til 18 kg
 • passer til alle erhvervskøretøjer

Kontakt os: Individuelle råd til dine spørgsmål

Har du stadig spørgsmål om TopSystem tagbagagebæreren eller stigens transportløsninger præsenteret og vil gerne kontakte os direkte? Vores Sortimo team vil med glæde hjælpe dig i vores afdelinger og stationer. Alternativt vil Sortimo Customer Service Center med glæde hjælpe dig. Du kan finde alle kontakter på: mySortimo.dk/contact
hvis du har spørgsmål eller forslag til vores blogindlæg, så send os en linje – vi vil meget gerne høre fra dig. Du er også meget velkommen til at anbefale og dele dette indlæg!

Skriv en kommentar

Udfyld det obligatoriske felt.
Udfyld det obligatoriske felt.
Udfyld det obligatoriske felt.

* markerede felter er obligatoriske

Udfyld det obligatoriske felt.

0 kommentarer

 • Der er endnu ingen kommentarer, vær den første til at skrive en!
  Vi glæder os til at læse din feedback til dette indlæg.