Fill out my online form.

Erfaringsrapport over L‑BOXX 136 G4

Jonas, en entusiastisk DIY, benytter Sortimo BOXXe på sit eget værksted. Han rapporterer i denne blog om sine oplevelser med L-BOXX 136 G4.

Jeg hedder Jonas Wellendorf. Jeg er 18 år gammel og dimitterede sidste år fra min Abitur.
Jeg bruger BOXXen fra Sortimo i mit private værksted.

Hvad er nyt?

Den nye generation af L-BOXXe fra Sortimo springer i øjnene på grund af det nye og moderne design.

Både greb og lukninger er blevet fornyet. Låggrebet er gjort smallere end den tidligere version, men er fortsat tilstrækkeligt stort til at bære BOXXen med én hånd. Ved sidegrebet er fingerfordybningerne til at løfte i udeladt, hvilket på ingen måde er en ulempe for denne BOXX i forhold til dens forgængerne.

Også de nye lukninger er en forbedring. De er stærkere og mere stabile end de gamle, så lukningen er mere sikker. Der er nu så godt som ingen risiko for, at lukningerne kan brække af. Hullerne til tyverisikringen, som på forgængermodellerne sad på siden, er flyttet om på lukningssiden, hvilket muliggør en enklere sikring. Således kan flere BOXXe forbindes til en stabel.

Kliklåsene, som forbinder BOXXene med hinanden med henblik på transport, er ligeledes blevet forbedret. Med disse er det blevet lettere at koble BOXXene sammen, end det var med de tidligere modeller. Naturligvis kan også de “gamle” L-BOXXe uden problemer kobles sammen med den nye generation. Desuden er indhakkene i siden over klikmekanismen gjort dybere. Dermed er det lettere at løfte L-BOXXen. Det var desværre ikke så nemt eller komfortabelt ved forgængervarianten, da grebsfordybningerne var mindre.

Ved L-BOXX 136 G4 kan både de gamle og de nye modeller forbindes som et tårn, og BOXXen kan alligevel åbnes, da forbindelseselementerne ikke længere er fastgjort på siden, men på låget. Dermed er det muligt at tage værktøj, materialer osv. ud af BOXXene uden at skulle fjerne alle kufferterne, der ligger ovenpå.

Ved at flytte forbindelserne til låget, hvor de før sad på siden af BOXXene, er disse blevet markant smallere, hvorved man opnår et større indvendigt rum med de samme udvendige mål. Det er desværre sådan, at der imidlertid ikke kan sættes værktøjsindsatser af den gamle version i denne, da de forstørrede grebsfordybninger her er i vejen. Alligevel udnyttes pladsen optimalt med de nye indsatser.

Låget har den velkendte cellestruktur og tåler dermed stor belastning – ifølge oplysningerne fra Sortimo op til 100 kg. Dermed kan en BOXX også bruges som siddeskammel eller et lille trin. Dette er blevet testet i praksis i Holzmanufakturjp, hvor låget har holdt til en person på 80 kg.

Praktisk brug af L-BOXX 136 G4 i Holzmanufakturjp

Især til opbevaring af smådele med de tilsvarende indsatser er den nye L-BOXX G4 særlig velegnet. Jeg benytter BOXX både i mit private værksted og på byggepladsen.

Her er indsatserne til smådele fyldt op med forskellige materialer til monteringsformål såsom dyvler, skruer, kabelstrips og håndværktøj som tang og montagepuder. Med den fleksible inddeling med skillevægge i de mindste kasser (indsatsbokse) i opbevaringen kan der også placeres små mængder/dele som trædyvler. Takket være denne fleksibilitet kan der f.eks. også medbringes mange skruer i de større indsatsbokse.

I de lange siderum er der plads til værktøj. På grund af skumindsatsen i låget falder der ikke dele ud af de enkelte rum under kørslen som følge af rystelser. Dette opnås også i kraft af strukturen i bunden, som indsatsboksenes bunde er fikseret i med små fødder, så de ikke kan skride.

Facit

Afslutningsvis kan det konkluderes, at den nye generation af L-BOXXe er karakteriseret ved mange forbedringer. Det gælder både, hvad angår design og funktionalitet. Det er ligeledes positivt, at kombinationen med de gamle BOXXe er bibeholdt. Der er dog et lille minus, da de gamle værktøjsbakkeindlæg ikke kan integreres i de nye L-BOXXe.

Skriv en kommentar

Udfyld det obligatoriske felt.
Udfyld det obligatoriske felt.
Udfyld det obligatoriske felt.

* markerede felter er obligatoriske

Udfyld det obligatoriske felt.

0 kommentarer

  • Der er endnu ingen kommentarer, vær den første til at skrive en!
    Vi glæder os til at læse din feedback til dette indlæg.