Fill out my online form.

Masser af muligheder for optimering af din mobile arbejdshverdag med et enkelt “klik”!

Læs spændende insider-nyheder fra produktudviklingsteamet bag ProClick. Fra idéfasen til produktlancering. Administrerende direktør hos Sortimo, Reinhold Braun, inviterer indenfor til et kig bag kulisserne.

Er Sortimo – specialister inden for bilindretning – nu også aktiv inden for værktøjstasker af tekstil? Det må vi svare ja til, og forklaringen er ganske enkel: Værktøjstaskerne passer slet og ret perfekt ind i vores EcoSystem. Og kender man Sortimo godt, ved man også, at vi er meget mere end “bare” specialister inden for bilindretning. Jeg har taget en snak om produktudviklingsprocessen med administrerende direktør hos Sortimo, Reinhold Braun. Han fortalte mig bl.a. om, hvorfor den nye produktserie ProClick komplementerer vores EcoSystem optimalt, og hvordan de nye produkter i serien kan understøtte din mobile arbejdsdag.

Reinhold Braun, udover bilindretning, BOXXe, kufferter og diverse komplet-services har Sortimo nu også værktøjstasker og værktøjsbælter i sortimentet. Hvordan fik I idéen til at opbygge kompetencer inden for tekstilprodukter og begynde at udvikle værktøjstasker?

Som en del af vores full-service-koncept, der netop går ud på at understøtte vores kunder i at opnå en så effektiv og produktiv arbejdshverdag som muligt, var det et logisk næste skridt for os også at udvikle en egen produktserie målrettet den mobile arbejdsdag. Projektet startede som en løs idé vedrørende såkaldte soft storage-løsninger, men udviklede sig hurtigt i en mere konkret retning, nærmere bestemt udviklingen af transportløsninger til opbevaring af værktøj direkte på kroppen. I sidste ende blev denne idé til en helt ny produktserie målrettet mobile arbejdsprocesser, udviklet i samarbejde med kompetente og renommerede branchepartnere.

Helt fra starten var vi klar over, at produkterne var nødt til at være både smidige og robuste. Dermed var vi nødt til at benytte ekstra slidstærke tekstilfibre. Vores kernekompetence – metalkonstruktioner – havde derfor ringe relevans. Derfor besluttede vi at indhente nye kompetencer gennem erfarne medarbejdere fra tekstilbranchen, der fik til opgave at hjælpe os med at udvælge de mest optimale tekstilfibre til projektet.

Efter diverse tests faldt valget på et vævet tekstilmateriale af 1000 den polyester. Dette materiale holder stand under selv de hårdeste betingelser og er dermed absolut pålideligt, robust og slidstærkt. Vi har altid kombineret forskellige kvalitetsmaterialer med hinanden, og dette tekstilmateriale er dermed et fremragende supplement til vores metal- og kunststofprodukter.

Udover slidstyrken skulle den nye produktserie selvsagt kunne integreres gnidningsfrit i vores Sortimo EcoSystem, dvs. de nye produkter skulle kunne bruges sammen med de eksisterende produkter såsom f.eks. vores bilindretninger og L-BOXXe. Herudover var der dog også et andet vigtigt krav, nemlig at de skulle kunne bruges direkte ude på byggepladsen og oppe på stilladset eller taget. Som følge heraf så et nyt produktdesign dagens lys: den innovative ProClick Holder.

Hvordan fandt I på navnet “ProClick”?

Ordet klik skal forstås som en akustisk reference. Når de forskellige elementer fastgøres til hinanden, sker det nemlig via to vigtige elementer – ProClick Holder og krogen.

Når brugeren fastgør en ProClick værktøjstaske til holderen, høres et tydeligt akustisk signal – et umiskendeligt “klik”. På den ene side symboliserer ProClick herudover systemets enkelthed, på den anden side de uendeligt mange muligheder, som brugeren får adgang til med kun et enkelt “klik”! Ordet “Pro” understreger samtidig Sortimos velkendte høje kvalitetsniveau, der som altid er forbrugerens garant for professionelle produkter.

Hvor hurtigt blev I enige om navnet ProClick til den nye produktserie?

Selve navngivningen var faktisk en længere proces. 😉

Interne brainstormings og thinktanks – også med vores samarbejdspartnere – resulterede i mange gode navneforslag. Vi endte dog med at spørge vores professionelle brugere fra håndværks- og industribranchen til råds om det mest passende navneforslag til produktet. Der tegnede sig hurtigt et overvejende flertal for navnet ProClick, og dermed var sagen afgjort.

Havde I hele tiden bestemte målgrupper eller brancher i fokus under udviklingen af den nye produktserie?

Det skorter ikke på boligprogrammer og gør det selv-programmer i fjernsynet, tag bare populære serier som Nybyggerne og Mesterlige Ombygninger. Bl.a. gennem disse programmer har hobbyhåndværkerne for længst fået øjnene op for de praktiske værktøjsbælter. 😉 I USA har værktøjsbælter desuden været fast inventar i tømrer- og taglæggerbranchen i årevis. Værktøjsbæltet kan altså næppe siges at være nogen ny opfindelse.

Værktøjstaskerne er nemme at klikke på, også selvom bæltet allerede sidder på, og så passer de perfekt sammen med vores EcoSystem – lastsikringssystemet ProSafe og den store familie af LBOXXe. Det gør ProClick til et enestående produkt på markedet og ikke mindst yderst relevant for samtlige håndværksbrancher.

Grundet sin funktionelle og fleksible brug er fordelene ved ProClick serien til at få øje på for alle håndværkere derude – uanset om de arbejder som elektrikere, installatører, taglæggere, tømrere eller bare beskæftiger sig med håndværksprojekter i fritiden.

Herudover udbygges ProClick yderligere gennem joint venture-enheden BS Systems, hvilket sikrer stor og markedsuafhængig vækst i fremtiden. Selvsagt vil alle nyudviklinger fortsat være fuldt ud kompatible med Sortimo EcoSystem

Hvilke fordele giver produktserien mig i min mobile arbejdsdag?

I forbindelse med produktudviklingen foretog vi en spørgeundersøgelse, der leverede mange gode svar på netop dette spørgsmål. Vi lod respondenterne bedømme følgende fordele: bevægelsesfrihed, sikkerhed, systemkompatibilitet, ryddelighed og ergonomi.
Resultaterne af vores rundspørge i 2020 viste, at punktet bevægelsesfrihed rangerer allerhøjest blandt de faglærte arbejdere fra håndværks- og servicebranchen.

72 procent af de adspurgte angiver det således som meget vigtigt at have hænderne fri under arbejdet, mens det nødvendige værktøj samtidig skal være lige inden for rækkevidde, dvs. anbragt direkte på kroppen. I den forbindelse angiver de adspurgte det som en stor lettelse, at de ikke længere skal opbevare værktøj og forbrugsmaterialer i bukselommerne.

Over 69 af de adspurgte angav desuden, at de anser kompatibilitet på tværs af forskellige systemer som en stor merværdi. ProClick værktøjstasker kan nemlig både fastgøres til Sortimo bilindretningen og de forskellige bokse, herunder f.eks. C-BOXX, eller fastgøres til værktøjskassen og på den måde transporteres sikkert hen til anvendelsesstedet.

Udover den frie bevægelighed og høje systemkompatibilitet spiller aspektet sikkerhed naturligvis også en vigtig rolle. Som specialist inden for lastsikring har sikkerhedsaspektet altid højeste prioritet hos os under produktudviklingen. Håndværkerne skal kunne stole fuldt ud på funktionaliteten og sikkerheden af deres valgte hjælpemidler, uanset arbejdsopgaven og omstændighederne.

ProClick værktøjstasker integrerede krog af rustfrit stålholder tasken sikkert på plads, uanset om den klikkes fast til ProClick Holder eller fastgøres til ProSafe udstansningen i Sortimo bilindretningen.

Dette er især vigtigt for de håndværksbrancher, hvor medarbejderne ofte arbejder i højden, f.eks. på stilladser, stiger eller hustage.

Hvorfor valgte I krogen som forbindelsesled og ikke andre løsninger som f.eks. magneter?

Under udviklingen af ProClick havde vi mange forskellige muligheder og løsninger inden for forbindelseselementer i spil, hvoraf flere blev testet med prototyper. I den forbindelse testede vi både magneter og diverse forskellige typer kroge og andre fastgørelseskoncepter.

I sidste ende blev kompatibiliteten mellem det nye design og det eksisterende ProSafe System dog tungen på vægtskålen:

Via krogen kan ProClick værktøjstaskerne fastgøres til alle vertikale ProSafe skinner, hvilket skaber en yderligere optimering af de mobile arbejdsgange samt giver en yderligere forenkling af transporten af værktøjstaskerne fra værkstedet til byggepladsen via bilen.

ProClick værktøjstaskerne pakkes med det nødvendige værktøj og fastgøres herefter ProClick værktøjstasker til SR5 sideprofilen eller ProSafe stolperne fra Globelyst4 for sikker transport.

Vel fremme på byggepladsen kan værktøjstaskerne nu klikkes fast på værktøjsbæltet med et enkelt klik.

Denne systemkompatibilitet optimerer og forenkler brugernes arbejdsgange fra start til slut.

Du har allerede nævnt ProClick holderen flere gange. Er den et centralt element i forhold til ProClick?

Absolut, ProClick Holder udgør selve forbindelseselementet mellem værktøjstaske og bælte eller værktøjstaske og værktøjskasse – produkterne klikkes sammen via netop ProClick holderen.

En praktisk og unik egenskab udgøres i den forbindelse af det faktum, at jeg ikke behøver at tage mit bælte af for at fjerne holderen. Og det uanset om jeg bruger et ProClick værktøjsbælte eller et standardværktøjsbælte fra en anden producent. Holderen kan helt enkelt klikkes ud af bæltet via lukkemekanismen.

Dette dokumenterer endnu engang produktseriens unikke egenskaber, for denne funktionalitet findes ikke i andre produkter på markedet i dag. Vores målsætning er altid at forenkle kundernes arbejdshverdag og derigennem skabe merværdi. Selv små detaljer kan i den forbindelse gøre en stor forskel. Hverdagen på byggepladsen er ofte hektisk, og her er det alfa og omega, at man ikke spilder tid på uhensigtsmæssig håndtering af værktøj og hjælpemidler. Med ProClick giver vi vores kunder et system, der forenkler deres arbejdsdag på flere forskellige måder.

Planlægger I en udvidelse af produktserien, eller er der allerede nyt tilbehør på trapperne?

Ja, vi har mange forskellige idéer til udvidelser, herunder også konkrete produkter, som kan levere endnu mere merværdi ude hos vores kunder. Jeg ville allerhelst afsløre alle de spændende detaljer for jer med det samme, men det må nok hellere vente lidt endnu. I hvert fald er der masser af spændende nyheder at glæde sig til!

Har du her til slut et par nyttige tips og tricks til vores læsere, så de kan arbejde endnu mere effektivt og tidsbesparende med ProClick produkterne?

Det kan du tro. 😉 ProClick byder på masser af muligheder i den retning:

Jeg anbefaler f.eks. altid, at man pakker sine værktøjstasker efter samme faste mønster. På den måde kan du hurtigt og enkelt udvælge den/de nødvendige værktøjstaske(r) alt efter dagens arbejdsopgaver.

Man fjerner slet og ret de tasker, man ikke skal bruge, og klikker dagens nye værktøjstasker på. På den måde opbevarer du altid sammenhørende værktøj og arbejdsmidler ved siden af hinanden, hvilket sparer værdifuld arbejdstid. Så slipper du nemlig for at flytte værktøj rundt mellem de forskellige værktøjstasker, men kan nøjes med at klikke af og på.

69% af vores respondenter angav for resten dette som meget relevant i vores spørgeundersøgelse, mens 25% sågar forudsatte, at dette selvfølgelig var muligt. Gennem anvendelsen af ProClick finder skruetrækker og andre ofte benyttede værktøjer en fast plads i værktøjstasken i stedet for bukselommen.

ProClick værktøjstasker i str. L har desuden endnu en lille taske foran i passende indsatsboksformat. Forbrugsmaterialer som møtrikker og skruer behøver altså ikke at ligge løst i værktøjstasken.

Fyld en Indsatsboks str. 1×2 eller to indsatsbokse Indsatsbokse str. 1×1 med de nødvendige forbrugsmaterialer, så er de altid perfekt sorteret og lige ved hånden i værktøjstasken.

Mange tak for samtalen, Reinhold Braun! 😊

Har vi vækket din interesse for ProClick? Så vær blandt de første til at bestille de praktiske ProClick produkter til din mobile arbejdshverdag:

Skriv en kommentar

Udfyld det obligatoriske felt.
Udfyld det obligatoriske felt.
Udfyld det obligatoriske felt.

* markerede felter er obligatoriske

Udfyld det obligatoriske felt.

0 kommentarer

  • Der er endnu ingen kommentarer, vær den første til at skrive en!
    Vi glæder os til at læse din feedback til dette indlæg.